Jag har arbetat hela veckan, och utöver det är det fredag. Ergo ett portionsförpackat blogginlägg i stolpform.
a) Mynt och sedlar är fruktansvärt hälsovådliga och är en veritabel smittohärd. Detta medför att jag tvättar händerna ca. 8-10 gånger om dagen. Minst. När Fylle-Leffe på darrig hand lämnat över 3987335 mynt eller sedlar förmultnade bortom igenkännelighet för att betala för sina Sofiero alternativt Explorer Vodka är det inte helt löjligt att göra så.
b) Kreditkort 101
För det första: det heter chip, inte chips. Kreditkort är idag, i relativt stor omfattning, utrustade med chip. Det är ett ersättningssystem till den förlegade magnetremsan som var alltför säkerhetskänsligt för skimming. Ett chips är ett fysiskt, metalliskt objekt som är implementerat på kortets översida. Således är det ej något metafysiskt fenomen med, till synes, subpartikulära egenskaper och processer. I ljuset av detta kan vi med säkerhet klarlägga att ett kreditkort som skall användas som betalmedel via chip rimligtvis bör föras in i kortterminalen med CHIPPET FÖRST! Hur ska terminalen kunna läsa av ett chip när chippet befinner sig utom fysisk kontakt? Vad är problemet? VISAS "hologram" är knappast ett chip.
Mitt professionella vokabulär som brukas innanför systembolagets väggar är tämligen begränsat (hej, hejdå, då blir det 65 och femtio, vill du ha en påse? nej, det här vinet är faktiskt inget vidare det heller, Grillat nötkött? Då passar nog inte Chapel Hill särskilt harmoniskt..osv) så den fras som outmanat stoltserar på första plats på prispallen är följande fras: "Du får stoppa in kortet med chippet först." tillsammans med "Det där är chippet.."
c) Dagens vintips: "Campolieti" från Italien. Det är ett rött vin som delar en del egenskaper med de renommerade Amarone-vinerna då Campolieti kommer i kontakt med rester från Amarone-druvorna vid dess produktion. Och med Amarone-viner som släktskap kan man inte misslyckas, vilket resulterar i en härlig syra, lite kryddig smak med inslag av svartvinbär (experter säger körsbär, men vafasen). Gott tillsammans med lite nöt- eller lammkött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar